četvrtak, 29. studenoga 2012.

Adventski kalendar




 
 
Od malo većeg komada kartona, malih kutijica, vrećica i čepova napravili smo ovaj Adventski kalendar prepun iznenađenja. Za druge ne znam ali Mia uistinu uživa otvarjući ga, jer za neke brojeve zna što je u njima a u druge sam ja stavila iznenađenja. A usput učimo i brojeve.

ponedjeljak, 26. studenoga 2012.

Tužni tigar

Jednog je dana tužni tigar šetao pustinjom. Sve je bilo smeđe i sivo, nebo je bilo oblačno. Tumarao on tako pognute glave, misleći kako se ni po čemu ne razlikuje od svoje okoline. Dosadile mu pruge i smeđa boja.

Najednom... spustio se pljusak. Kiša je padala tako snažno da je počela ispirati njegove pruge, a tigar se nije imao kamo skloniti. Zabrinuto je gledao oko sebe, tražeći barem neki veći grm pod koji bi se mogao smjestiti. Ničega nije bilo na vidiku. No, naglo kao što je i počela, kiša je najednom prestala padati, granulo je sunce, pravo ljetno, žarko i nasmijano. Kad, gle, na nebu se odjednom pojavi duga.

Tigar je, onako bez pruga i isprane boje čeznutljivo gledao ljepotu duge i mislio: "Kad bih barem bio lijep kao ti, tako sjajan i raznobojan... Isticao bih se sred ove pustinje i izgledao čarobno." Tek što je to stigao i pomisliti osmjehne mu se duga, promijeni svoj oblik, zatrese se, poskoči i pusti svoju čaroliju na tigra.

Tigar u čudu pogleda, iznenađen otrči do prve lokve i ugleda svoj odraz u njoj. Bio je sav, čak i pruge,u duginim bojama...

Čitanjem ove priče započela je naša današnja kreativna avantura. Potom smo priču pretvorili u mnoštvo lijepih akvarela.







četvrtak, 22. studenoga 2012.

Lutkice od umjetnog cvijeća

Nećete vjerovati ali ideja za ove lutkice mi je došla u Ofertissimi  u Ilici jedan dan kad sam naišla baš u trenutku kada je prodavačica skupljala otpale cvjetove. Zamolila sam ju da mi ih da umjesto da ih baci. To nam nije bilo dovoljno pa sam dokupila još nekoliko i evo naših lutkica - anđelčića.









ponedjeljak, 12. studenoga 2012.

četvrtak, 8. studenoga 2012.

Hranilice za ptićice

Dolazi hladnije vrijeme i malene ptićice sve teže pronalaze hranu, a svi ih volimo promatrati ispred naših prozora.

Radili smo dvije hranilice. Jednu od drvenih štapića premazanih medom pa uvaljanih u sjemenke.










I drugu od kore grjepa, koju smo u križ probili sa drvenim štapićima, objesili na špagu i napunili sjemenkama. Vi ih još možete raditi i od malih i malo većih buča, čiju unutrašnjost će ptićice također vrlo rado pojesti,  a objesiti ih  možete i na žicu. Htjeli smo da nam budu potpuno ekološke i bio razgradive.






Objesite ih u svom dvorištu, vrtu, pa čak i u lokalnom parku i uživajte u promatranju malih ptčica koje će vam sigurno biti zahvalne.

ponedjeljak, 5. studenoga 2012.

Okviri za slikice

Na želju nekih od polaznika ponovili smo izradu okvira kakve smo radili i prošle sezone. malo smo ih modificirali kako u postupku tako i u ukrašavanju.
Prvo smo akvarelom crtali po papiru, pa smo taj papir izrezuckali cik cak škarama i onda kolažno ljepili na okvir. Praznine između papirića dodatno smo ukrasili flomasterima.