utorak, 18. rujna 2012.

Bakini rolada medenjaci

Evo još jednog recepta kojeg dugujem, a to su medenjaci narezani kao salama. Meni su super a dopali su se i mojim malim kreativcima i njihovim roditeljima.

Bakini rolada medenjaci

  
50 dkg brašna glatkog
15-20 dkg šećera – po ukusu
1 prašak za pecivo
3 cijela jaja
3 žlice meda

Prvo se umiješaju suhi sastojci, pa se dodaju jaja i med. Sve se lijepo umijesi i razvalja.
Na razvaljano tijesto se stavi:
15 dkg  cijelih oraha (orahe je dobro prije namočiti 1 sat, ali nije obavezno)
10 dkg grožđica ili sušenih brusnica
Umijesiti u oblik štruce, premazati jajem pa ispeći na 170°C cca 25 minuta tj. dok lijepo ne porumeni. Ne predugo peći da se ne presuši.
Rezati kao salamu na šnitice od 5-7 mm dok je još mlačno jer se mrvi kada je hladno.
Spremiti u kutiju kada su skroz hladni. Mogu stajati do 14 dana.


U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar