A evo i recepta:
Priprema
Vrijeme pripreme:
15 min
Zagrijati vodu do vrenja. U posudi za miješanje pomiješati brašno, sol, ulje i limunsku kiselinu. Dodati vrelu vodu pa sve izmiješati u jednoličnu masu prvo kuhačom dok se malo ne pohladi a kasnije rukama. Dodati toliko vode da se lagano mijesi ali da nebude prmekano. Mijesiti dok se potpuno ne odvoji od posude.
Tijesto podijeliti u tri dijela pa dodati boje po želji u svakog od njih. Mi smo to radili tako da smo prvo u cijelu hrpu dodali malo boje, pa podijelili tijesto na dva dijela. Onaj najsvjetliji je bio gotov. Onda smo u drugi dio dodali još boje i dobili tamniju nijansu, pa smo tijesto opet podijelili i na kraju u zadnji dio dodali još boje i dobili najtamniju nijansu.
Tijesto dugo ostaje svježe, do mjesec dana, samo ga poslje svakog igranja treba zatvoriti u plastičnu posudu da ne dobije zraka.
Sastojci
2 šalice brašna
1 šalica soli
2 žlice limunske kiseline
1 žlica ulja
1-2 dl ključale vode
boje za torte
Nema komentara:
Objavi komentar