četvrtak, 16. veljače 2012.

Plastelin vlastite izrade

Danas smo učili kako kod kuće izraditi plastelin i pritom smo se super zabavljali mijeseći tijesto, jer je plastelin zapravo obojano tijesto. S obzirom da nam se miris tijesta nije dopadao dodali smo mu osim boja po želji i miris limuna.





A evo i recepta:

Priprema

Vrijeme pripreme:
15 min
Zagrijati vodu do vrenja.  U posudi za miješanje pomiješati brašno, sol, ulje i  limunsku kiselinu. Dodati vrelu vodu pa sve izmiješati u jednoličnu masu prvo kuhačom dok se malo ne pohladi a kasnije rukama. Dodati toliko vode da se lagano mijesi ali da nebude prmekano. Mijesiti dok se potpuno ne odvoji od posude.

 Tijesto podijeliti u tri dijela pa dodati boje po želji u svakog od njih. Mi smo to radili tako da smo prvo u cijelu hrpu dodali malo boje, pa podijelili tijesto na dva dijela. Onaj najsvjetliji je bio gotov. Onda smo u drugi dio dodali još boje i dobili tamniju nijansu, pa smo tijesto opet podijelili i na kraju u zadnji dio dodali još boje i dobili najtamniju nijansu.

Tijesto dugo ostaje svježe, do mjesec dana, samo ga poslje svakog igranja treba zatvoriti u plastičnu posudu da ne dobije zraka.

Sastojci

 2 šalice brašna
 1 šalica soli
 2 žlice limunske kiseline 
 1 žlica ulja
 1-2 dl ključale vode
  boje za torte


 

 

Nema komentara:

Objavi komentar