ponedjeljak, 27. veljače 2012.

Akvarel - Cvijet koji još nitko nije vidio








Danas smo crtali cvijet koji još nitko nije vido. Svatko je nacrtao neki svoj cvijet iz mašte inspiriran pričom sa tom temom. Pogledajte uistinu prekrasne i maštovite cvjetove.






četvrtak, 23. veljače 2012.

Bilježnica, spomenar ...

Ovaj puta smo se odvažili izraditi svoje vlastite bilježnice koje nam mogu služiti za pisanje recepata, kao spomenari, za zapisivanje i crtanje kada smo na putu i slično. meni se jako dopalo kako su ispale a Vi prosudite sami.





četvrtak, 16. veljače 2012.

Plastelin vlastite izrade

Danas smo učili kako kod kuće izraditi plastelin i pritom smo se super zabavljali mijeseći tijesto, jer je plastelin zapravo obojano tijesto. S obzirom da nam se miris tijesta nije dopadao dodali smo mu osim boja po želji i miris limuna.





A evo i recepta:

Priprema

Vrijeme pripreme:
15 min
Zagrijati vodu do vrenja.  U posudi za miješanje pomiješati brašno, sol, ulje i  limunsku kiselinu. Dodati vrelu vodu pa sve izmiješati u jednoličnu masu prvo kuhačom dok se malo ne pohladi a kasnije rukama. Dodati toliko vode da se lagano mijesi ali da nebude prmekano. Mijesiti dok se potpuno ne odvoji od posude.

 Tijesto podijeliti u tri dijela pa dodati boje po želji u svakog od njih. Mi smo to radili tako da smo prvo u cijelu hrpu dodali malo boje, pa podijelili tijesto na dva dijela. Onaj najsvjetliji je bio gotov. Onda smo u drugi dio dodali još boje i dobili tamniju nijansu, pa smo tijesto opet podijelili i na kraju u zadnji dio dodali još boje i dobili najtamniju nijansu.

Tijesto dugo ostaje svježe, do mjesec dana, samo ga poslje svakog igranja treba zatvoriti u plastičnu posudu da ne dobije zraka.

Sastojci

 2 šalice brašna
 1 šalica soli
 2 žlice limunske kiseline 
 1 žlica ulja
 1-2 dl ključale vode
  boje za torte


 

 

utorak, 14. veljače 2012.

Dan zaljubljenih - Valentinovo

Nisu svi zaljubljeni ali su ipak svi lijepo izradili sitnice za voljenu osobu koja je kod nekih još uvijek mama ili tata. U mnoštvu čestitki našli su se tu cvjetići sa lizaljkom kao tučkom i paketići sa zamotanim čokoladnim srčekima. Koristili smo prekrasan crveni papir, paus papir, krep papir, crvena rafija i mnoštvo žigova sa prigodnim motivima.









Zaljubljeni su pisali prekrasne misli i poruke svojim simpatijama.










utorak, 7. veljače 2012.

Maske i ratnička odijela

Još uvijek smo u znaku fašnika. Do sada smo radili pokrivala za glavu, suknjice i pomopone, započeli ratnička odijela koja smo danas završili i pridodali maske za lice.








četvrtak, 2. veljače 2012.

Krune, suknjice, pomponi, ratnička odijela - sve od papira i kartona

Jučer, u četvrtak smo radili krune za djevojčice. Kad su krune bile gotove, napravili smo suknjicu od papira i pompon.




A Danijel i Maro za to vrijeme radili ratničko odijelo koje nismo cijelo uspjeli završiti na satu pa nismo ni slikali.