ponedjeljak, 17. prosinca 2012.

Reciklirani nakit za bor

Evo nekoliko komada nakita za bor nastalih recikliranjem.

1. Od stiropora koji je ostao nakon kupnje nekog uređaja izrezali smo kocke koje smo urasili salvetama i perlicama. Može se vidjeti da te kocke nisu baš precizno izrezane ali upravo je u tome štos.



 

 








2. S obzirom da zimi često cijedimo sok od naranči ujutro, neke od njih sam lijepo očistila iznutra, izrezala škarama tako da izgledaju kao latice i posušila. Šljokasti dodatci  pridonose svečanom izgledu.




3. Od starog novinskog papira napravila sam srca koja su presprejana snijegom za bor i ukrašena crvenom rafijom.


četvrtak, 13. prosinca 2012.

Klizna čestitka u 3D

Ove čestitke sam pronašla na internetu i jednostavno sam ih morala pokazati mojim kreativcima na stvaraonici jer su preslatke. Svjetliji papir na kojem je poruka se izvlači van i onda čestitka sama stoji. Kad sam dobila ovaj sedefasti ciklama papir on mi jednostavno nije dao mira i morala sam ga upotrijebiti za izradu ovih čestitki.


ponedjeljak, 10. prosinca 2012.

Snjegović čestitka u 3D

Na tamno plavom papairu smo priljepili boriće i snjegovića koji se prilikom otvaranja čestitke dižu i lijepo stoje u prostoru. A sletila je tu i pokoja ptićica.












ponedjeljak, 3. prosinca 2012.

Više namjenska lutkica za djecu u Specijalnoj bolnici u Bistri

Danas smo radili lutkice za djecu u Bistri koja su Miju i mene očarala prošle godine kada smo ih posjetili. Nažalost bilo nas je malo pa je i lutkica ispalo malo ali su zato ispale super, a mogu se koristiti na puno načina. Jedan je kao lutkica za igranje, drugi je kao mali jastučić, treći je kao lutka za predstavu. A po Izidorinom prijedlogu još se može koristiti i kao torbica jer ima mali đepić.







četvrtak, 29. studenoga 2012.

Adventski kalendar




 
 
Od malo većeg komada kartona, malih kutijica, vrećica i čepova napravili smo ovaj Adventski kalendar prepun iznenađenja. Za druge ne znam ali Mia uistinu uživa otvarjući ga, jer za neke brojeve zna što je u njima a u druge sam ja stavila iznenađenja. A usput učimo i brojeve.

ponedjeljak, 26. studenoga 2012.

Tužni tigar

Jednog je dana tužni tigar šetao pustinjom. Sve je bilo smeđe i sivo, nebo je bilo oblačno. Tumarao on tako pognute glave, misleći kako se ni po čemu ne razlikuje od svoje okoline. Dosadile mu pruge i smeđa boja.

Najednom... spustio se pljusak. Kiša je padala tako snažno da je počela ispirati njegove pruge, a tigar se nije imao kamo skloniti. Zabrinuto je gledao oko sebe, tražeći barem neki veći grm pod koji bi se mogao smjestiti. Ničega nije bilo na vidiku. No, naglo kao što je i počela, kiša je najednom prestala padati, granulo je sunce, pravo ljetno, žarko i nasmijano. Kad, gle, na nebu se odjednom pojavi duga.

Tigar je, onako bez pruga i isprane boje čeznutljivo gledao ljepotu duge i mislio: "Kad bih barem bio lijep kao ti, tako sjajan i raznobojan... Isticao bih se sred ove pustinje i izgledao čarobno." Tek što je to stigao i pomisliti osmjehne mu se duga, promijeni svoj oblik, zatrese se, poskoči i pusti svoju čaroliju na tigra.

Tigar u čudu pogleda, iznenađen otrči do prve lokve i ugleda svoj odraz u njoj. Bio je sav, čak i pruge,u duginim bojama...

Čitanjem ove priče započela je naša današnja kreativna avantura. Potom smo priču pretvorili u mnoštvo lijepih akvarela.







četvrtak, 22. studenoga 2012.

Lutkice od umjetnog cvijeća

Nećete vjerovati ali ideja za ove lutkice mi je došla u Ofertissimi  u Ilici jedan dan kad sam naišla baš u trenutku kada je prodavačica skupljala otpale cvjetove. Zamolila sam ju da mi ih da umjesto da ih baci. To nam nije bilo dovoljno pa sam dokupila još nekoliko i evo naših lutkica - anđelčića.









ponedjeljak, 12. studenoga 2012.