ponedjeljak, 20. svibnja 2013.

Strašila od pvc vrećica

Bake i roditelji većine polaznika stvaraonica imaju vrt u kojem su nešto
 posijali ili posadili, pa smo im napravili mala simpatična strašila.

 



 







 
I evo strašila u vrtu, na svom mjestu. Još da služi i kao zaštita od puževa, bilo bi savršeno.
 

ponedjeljak, 13. svibnja 2013.

Posoljene ribe

Naslov možda zvuči kao recept za pripremu riba a mi smo crtali ribe u akvarel tehnici i na gotove crteže stavljali sol. Kad se crtež posušio i sol napravila svoje dobili smo neobične sitne uzorke. Reakcije nije bilo na svim crtežima jer su se neki crteži prije posušili nego smo ih posolili. Naime, s obzirom da djeca rijetko crtaju vodenim bojama a vrlo često suhim bojama, flomasterima i drvenim bojicama, teško im je razumjeti zašto tu treba toliko vode. U akvarel tehnici se dobar dio crteža crta samo vodom.
Ribe su nam bile nekakv početni zadani motiv a na kraju je tu bilo svega i kuća i kitova i apstrakcija. No većina crteža je jako lijepo ispala tako da ih se može i uramiti.

 

 

 













 
 
 

ponedjeljak, 6. svibnja 2013.

Piling za mamu

Danas smo malo, kako ja to kažem kemijali i od potpuno prirodnih satojaka napravili super piling za lice  za naše drage mame koji je toliko super da se može mazati i na kruh.
Upakirali smo ga u lijepe male bočice koje smo dodatno ukrasili etiketama na kojima smo izrazili našu ljubav prema mami. Poklopce smo presvukli papirom. A drveni štapić za nanošenje (nadam se da se ne skida boja sa njega prilikom nanošenja) ukrasnom trakom smo pričvrstili na grlo bočice.


 
 
 
 
 
 
 
 




U piling smo pomiješali:
 tri žlice šećera
žlićicu meda
malo limunovog soka
žlićicu maslinovog ulja
 
Piling se u tankom sloju nanese na lice. Ostavi dvije do pet minuta a zatim se cijelo lice istrlja rukama kako bi se uklonile mrtve stanice kože. Nakon toga se ispere malkom vodom.
 Kako se u pilingu nalaze limun, med i maslinovo ulje, djeluje i kao maska za lice. Koža će Vam drage mame nakon nanošenja biti kao bebina. Uživajte!