ponedjeljak, 29. listopada 2012.

Kosturi od tijesta

S obzirom da se približava Noć vještica, danas smo radili kosture od tijesta na crnom papiru. Svi su donijeli toliko tijesta da mi je na kraju ostalo dovoljno za sutrašnji ručak.




ponedjeljak, 22. listopada 2012.

Kute od tatine košulje

Danas smo radili kute od tatine i poneke mamine košulje. Tatine su malo prevelike a mamine su malo premale ali su nam ipak simpatično ispale.
Ja sam ih još malo doradila doma na mašini jer ih je sve uglavnom smetalo što su im rukavi toliko dugački i široki.

četvrtak, 18. listopada 2012.

Zašto volim jesen

Danas smo crtali flomasterima po smeđem papiru kojeg smo složili kao knjigicu. Tema nam je bila zašto volim jesen.







ponedjeljak, 15. listopada 2012.

Kolaž od jesenskog lišća

Za ovaj puta je trebalo skupiti lišće i isprešati za kolaž. Ja sam zaboravila sakupiti lišće te sam ga jučer sakupila, no neka djeca su bila vrijedna i njihovi listovi su bili super.
Radili smo životinje u kolaž tehnici. Najviše je bilo konja koji su ispali super, a bio je tu još i mrav i jež a i patkica od kore mandarine koje smo jeli na satu. 




Sušeni  listovi su puno bolji jer se kasnije nisku skupili prilikom sušenja pa slika ostane ista, dok se kod vlažnih potpuno promjeni kada se listovi osuše i skupe, što se dogodilo Miji.


četvrtak, 11. listopada 2012.

Novčanici

Danas smo radili novčanike od ostataka mojih skraćenih traperica i jako su slatko ispali. Ja sam ih kod kuće sašila sa strane a na stvaraonici smo ih ukrašavali.











Natali nas je i ovaj puta zabavljala svojim pjevanjem i plesnom točkom.

ponedjeljak, 8. listopada 2012.

Lutkice od kukuruzovine

Za vikend sam brala lišće kukuruza kako bismo danas mogli raditi lutkice od kukuruzovine. Radili smo djevojčicu i dječaka. Ovako gotova na štapiću može poslužiti za lutkarsku predstavu, utaknuta u sobno bilje može biti ukras a može se upotrijebiti i kao dekoracija prilikom zamatanja poklona.



četvrtak, 4. listopada 2012.

Bundevice od tekstila

Danas smo se jako puno smijali jer je naša Natali cijelo vrijeme osim što je marljivo radila i iznenadila nas sve svojom spretnoću iglom, ujedno i nasmijavala cijelu grupu. Radili smo male slatke jesenske plodove - bundevice. Njihova prednost je što ih možemo raditi u svim veličinama i bojama po želi, lijep su jesenski ukras i što ne istrunu na polici i tako iza sebe ostave ružnu tamnu mrlju.

ponedjeljak, 1. listopada 2012.

Ježurka ježić povazdan luta

Dragi moji kreativci, evo ovo je bila naša prva Stvaraonica u novoj sezoni. Zabavili smo se izradom malog ježića od gline i borovih iglica.