ponedjeljak, 30. srpnja 2012.

U ostatku ljeta...

U ostatku ljeta se nećemo zajedno družiti ali vi svejedno možete raditi
svakakve kreativne stvarčice, pri čemu nastojte čim više reciklirati.

Stvoriti nešto novo od nečeg staroga užitak je puno veći a trošak puno manji. 

Uz igru i zabavu skupljajte materijale za kretivno izražavanje koje nađete u prirodi. Sakupljajte školjke, oblutke, razne neobične kamenčiće, grančice, koštice, žireve, berite i prešajte cvijeće, travčice i listiće.
Izrezujte sličice sa nekih časopisa koje vam se sviđaju a kasnije biste ih možda htjeli na nešto zalijepiti.
Zapravo radite i skupljajte sve što vam se učini zgodnim u nekom trenutku.
A kad vam proradi mašta od toga možete napraviti bilo što, što vam padne napamet i donijeti na našu prvu stvaraonicu 01. listopada ili sačuvati sakupljeno za neku od narednih stvaraonica na kojima ćemo se od jeseni opet super družiti i zabavljati.



Srdačan pozdrav i lijepo se odmorite.
Teta Su


ponedjeljak, 23. srpnja 2012.

Bojanje na tekstilu

Za ovu prigodu donijeli smo neku dosadnu maicu koju je trebalo malo urediti i komadiće tkanine koji se ovako oslikani kasnije mogu aplicirati na maicu, jastuk, torbicu ili bilo što drugo po želji.
U početku su nam se boje malo razlijeve po svuda dok ih nismo naučili malo kontrolirati jer tkanina pije daleko više od papira pa se boje jače razlijevaju. No mislim da su nam na kraju crteži jako simaptično ispali. Crtali smo i kistom i štampali sa spuživcom. Probali i sa štambiljima ali oni ne mogu popiti dovoljno boje da otisak lijepo ispadne.

Na kraju sata smo se tako zapričali da sam zaboravila slikati pa imam samo Mijine slike.





ponedjeljak, 16. srpnja 2012.

Zvono na vjetru

Bilo nas je malo al smo bile jako vesele pa su tako lijepa i vesela ispala i naša zvona na vjetru. Nanizali smo školjke na tanku špagu i one sada zveckaju svojim ugodnim zvukom kada puše vjetar. Julija je rekla da će svoju odnjeti baki, Lara će svoju objesiti kod kuće a Mia je svoju odlučila pokloniti prijateljici.




ponedjeljak, 9. srpnja 2012.

Svjetionik od gline

Za podlogu svjetionika iskoristili smo komade benkovačkog kamena. Svjetionik smo gradili glinom preko plastične boce koja nam je držala oblik. Kada je bio gotov ukrasili smo ga pijeskom, kamenčićima i školjkama. Kada se kod kuće osuše mogu se dodatno i bojati ali mislim da će u prirodnoj boji izgledati super. Za Vas ne znam, ali meni su prekrasni.






ponedjeljak, 2. srpnja 2012.

Nakit od tijesta, školji, drva, ...

S obzirom da su nam svi dečki zbrisali na more ili kod bake i dede iskoristile smo priliku raditi nakit od tijesta, školjaka, drva, cimeta .....
Prvo smo malo bojali tijesto i super se zamrljali bojama, što u stvari i je draž bojanja - pobojati sebe i možda još nešto. Kada smo se oprali nastavili smo nizati naše tijesto, slamćice, školjke i perle u ogrlice i narukvice.