ponedjeljak, 28. svibnja 2012.

Slika na vrtuljku od žice

Danas smo se malo poigrali sa žicom tako da je bila čak i jedna mala ozljeda. Komad žice smo namatali na olovku i dobili oblik federa. Jedan kraj žice smo ugurali u pluteni čep koji je zaljepljen na kartonsku podlogu. Žicu smo razvukli tako da bude valovita. Nacrtali smo crteže na malom komadiću papaira kojeg smo zaklamali za drugu manju žičicu koju smo stavili na valovitu živu. Ukoliko je velika žica lijepo namotana na olovku i nije prerastegnuta crtež se lijepo u krug spušta do čepa. Sve u svemu bilo nam je zabavno a kako nam je ispalo pogledate sami.
















ponedjeljak, 21. svibnja 2012.

Crteži pejsaža


Danas je svima bio nekako tmuran dan da su se čak i dječica žalila na glavobolju pa sam promjenila prvotni plan i odlučila da ćemo malo crtati. Donjela sam printove krasnih pejsaža i flomastere jer sam htjela da ih pokušaju prikazati više grafički. Pokazala sam im kako da sjenčanju obronke sa šrafurama u različitim pravcima. Vrtićarci su se čak i potrudili raditi na taj način dok školarci baš i ne prihvaćaju savjete. Kako sam ja donjela krede u boji da im na ploči malo pokažem kako da to rade počela po našem papiru na stolu crtati kredom Eifelov toranj, školarcima se dopalo plošno crtanje kredom pa su kombinirali kredu i flomastere a ono što je nastalo iz njihovih ruku pogledajte sami.




















ponedjeljak, 14. svibnja 2012.

Avioni





Danas smo se zabavljali izradom aviona od rolica za papirnate ručnike.Trebalo je izrezati dosta dijelova kako bi avion bio kompletan te na prvom satu nismo stigli završiti do kraja. No na drugom satu su avioni dobili svoj konačni oblik i izgled.

ponedjeljak, 7. svibnja 2012.

Šumeće kuglice za Majčin dan

Ovom stvaraonicom sam željela da za mame pripremimo neko iznenađenje u kojem će moći uživati pa sam nabavila recept za šumeće kuglice koji je zapravo vrlo jednostavan.



Ovo svojevrsno kemijanje se gotovo svima dopalo.Inka i Roko su već po ustaljenoj shemi prvo na sve rekli fuj, smrdi i ne želim da bi na kraju radili po dvije kuglice za svoju mamu. Kuglice smo umotali u celofan i stavili mašnu, tako da budu spremne za poklon u subotu.


















S obzirom da smo sa kuglicama bili brzo gotovi, ostalo nam je vremena da uz kuglice napravimo i čestitke.





Drage mame, ovaj blog nisam smjela objaviti prošli tjedan nego tek ovaj jer su kuglice trebale biti iznenađenje za Vas. Nadam se da ste našle trenutak u svom zgusnutom rasporedu i uživale u relaksirajući se uz kuglice koje su Vam pripremila Vaša djeca prema sljedećem receptu:

3 žlićice soda bikarbone
1 žlićica limunske kiseline
3-5 kapi eteričnog ulja po želji
nekoliko kapi alkohola 
prije nego umijesite možete dodati latice sušenog cvijeća po želji
mijesiti dok se kuglica ne počne lijepiti
staviti u posudicu bez oštrih rubova da se osuši nekoliko sati




Zapakirano u celofan može biti super poklon.