četvrtak, 29. ožujka 2012.

Stakleni tanjurić ili zdjelica ukrašena salvetnom tehnikom




Danas smo ukrašavali staklene tanjure i zdjelice slavetnom tehnikom. Nisu sve slavete baš precozno izrezane ali su svi radovi simpatično ispali.



 




ponedjeljak, 26. ožujka 2012.

Jaja od papira i crvene gline

Današnja radionica je neke oduševila a drugima je bila bljak. Naime, umjesto ljepila smo koristili brašno i vodu i sa tom kašicom smo premazivali plastično jaje na koje smo lijepili trakice novinskog papira u nekolliko slojeva. Takovo jaje kada se posuši može se prerezati skalpelom i postaje jajolika kutijica. Malenima je ta smjesa koja je izgledala kao kašica bila interesantna i to posebno jer su se smjeli zamazati, s obzirom da je brašno lako perivo, no školarcima je to ličilo na neku bljak hranu i gotovo da pojedini od njih nisu htjeli ni raditi sa time. Nakon što se izgled jajeta od papira počeo nazirati uspješno su svi završili svoje zadatke. Kada se jaja posuše, roditelji će oih kod kuće prerezati ili će ih ovako ostaviti u komadu i ukrasiti po želji.










Kada smo završili trackanje sa brašnom, razvaljali smo malo crvene gline u palačinku i napravili jaja - pločice za objesiti na rascvale grane i aranžmane. Zamišljeno je bilo da jaja ukrase na način da na njima naprave reljef od istog materijala, no nitko osim Juilije to nije htio tako raditi nego su svi rezbarili jaja nekim oštrim predmetom.







četvrtak, 22. ožujka 2012.

Kutije za blago ili nakit

Od kutija za cipele radili smo kutije za nakit no ja sam ih zaboravila slikati pa je ovdje samo Mijina kutija.



ponedjeljak, 19. ožujka 2012.

Uskršnje čestitke


 



Čestitke koje su nastale na današnjoj stvaraonici pravi su vjesnici proljeća svojim veslim cvjetnim motivima nastalim uz pomoć salveta, perliva, gumbića i cvjetića od tekstila.











četvrtak, 15. ožujka 2012.

Vežite se polijećemo uz zvukove glazbe


Plan današnje stvaraonice je bio da dječaci rade rakete a djevojčice instrumente, a na kraju su gotovo svi a posebice djevojčice htjele raditi rakete, samo je Danijel radio instrumente a ne raketu.











ponedjeljak, 12. ožujka 2012.

Magnetići za frižider

Odljevci od gipsa su poslužili kao figurice na koje smo zalijepili magnetiće. Nove šljokaste vodene boje su bile pravi hit te su gotovo svi magnetići prekrasni sjajni i šljokasti.
Ispočetka smo dogovorili da svatko radi 4 komada a na kraju su gotovo svi školarci napravili od 6 do 10 komada, pa pogledajte.













Nisu li sjajni?!