utorak, 29. studenoga 2011.

Božićne čestitke

S obzirom da čestitke treba poslati ranije njih smo radili među prvim blagdanskim temama.





A uz njih smo odmah radili i privjesnice uz lutkice.











utorak, 22. studenoga 2011.

Lutkica od čarape

Ove lutkice su napravljene bez šivanja, od čarape i gumica za kosu. Jedino smo okice zašili kako u igri nebi otpale i izvezli koncem osmijeh. 




Zar nisu slatke?



A evo i malih spretnih ruku bez čijeg umijeća ove lutkice nebi bile ovako lijepe.


Nakon stvaraonice svako dijete svoj rad nosi kući ali ovaj puta smo odlučili učiniti nešto drugačije. Lutkice nisu ponjeli kući već ćemo ih donirati Dječjem domu Zagreb i Specijalnoj bolnici za kronične dječje bolesti Gornja Bistra. Djeca za djecu je bio moto današnje naše stvaraonice te ćemo na taj način pokušati uljepšati nadolazeće blagdane bolesnoj dječici i dječici bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Lutkice će im praviti društvo u hladnim zimskim noćima, a tijekom dana mogu se sa njima igrati.

utorak, 15. studenoga 2011.

Maštoviti okviri za slike

Na ovoj stvaraonici smo radili okvire za slike u kombiniranoj tehnici. Bilo je tu flomastera, akvarela, kolaža, pa čak i griza. Radili smo dvije dimenzije i dva načina izrade. Pogledajte kako je ispalo.

Ovako su to zamislili mali kreativci.





A ovako su svoju kreativnost izrazili školarci.






I za kraj Roko koji nije htio pozirati pa slika malo mutna ali mu je okvir jako lijep.

Vidimo se na sljedećoj stvaraonici!!!

utorak, 8. studenoga 2011.

Hranilice za male ptice

 Pogledajte naše krasne hranilice, zar nisu lijepe. A kad ih tek vide ptičice. A upotrijebili smo prazne tetrapake od soka, malo ljepila i papira za ukrašavanje, grančicu na koju će sjesti ptičice i žicu za objesiti.



Za ovu temu smo se odlučili jer toliko puno uzimamo od prirode pa bi bilo lijepo da joj nešto i vratimo.


Objesiti ćemo ih na balkone, staviti u njih hranu za ptice koja može biti gotova kupljena ili je možemo i sami pripremiti od mrvica kruha, grožđica, brusnica, kad jako zahladi i malih komadića špeka, bučinih sjemenki, lanenih i sezamovih sjemenki ....



A kada ptićice dođu papati možemo ih promatrati kako se vesel onome što smo im ostavili.


Jučer smo se toliko ufurali u izradu kućica da su mi vrtićarci otišli a da nisam poslikala njihove kućice. No možda uspijem doći do nekih naknadno.





srijeda, 2. studenoga 2011.

Noć vještica


Iako je riječ o Američkom običaju  i mi smo odlučili na neki način proslaviti Noć vještica tako što smo si izradili prigodne maske, lampione i balone.







Booooooooooo!